Sofy suree Werner Krawietzin poismenoa

Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen ja Helsingin oikeustieteellisen tiedekunnan kunniatohtori Werner Krawietz on kuollut 27.8.2019. Beuthenissa 14.12.1933 syntynyt Krawietz oli suuri Suomen ystävä ja hänellä oli 1970 – 1990-luvuilla merkittävä rooli suomalaisen oikeusteorian ja -filosofian kansainvälistymisessä.

Rechtstheorie-lehden perustajana hän avasi suomalaisille väylän tähän aikanaan Euroopan johtavaan oikeusteoreettiseen julkaisuun. Näin syntyneestä etuoikeudesta saivat nauttia Aulis Aarnio, Juha Karhu (Pöyhönen), Urpo Kangas, Jyrki Uusitalo ja monet muut.

Krawietz koki erityiseksi velvollisuudekseen nostaa likimain unohdetun Otto Brusiinin elämäntyön näkösälle. Hänen aloitteestaan Urpo Kangas toimitti ja kirjoitti Otto Brusiinin ajattelua esitelleen teoksen. Itseoikeutetusti Werner Krawietz kutsuttiinkin pitämään Suomen oikeusfilosofisen yhdistyksen järjestämän Otto Brusiin-luentosarjan avausesitelmän.

Krawietz vastasi myös Helsingissä 1983 järjestetetyn IVR:n maailmankongressin esitelmien julkaisuista. Hän oli niin ikään luomassa edellytyksiä Tampereen yliopiston julkaiseman Associations-aikakauslehden perustamiselle.

Sofy muistaa pitkäaikaista suomalaisen oikeusfilosofian ystävää lämmöllä ja suree tämän poismenoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *